Organisationens opfølgning

En ledelsesevaluering er et værktøj til den enkelte leder, men evalueringen kan også give et samlet indblik i, hvordan det går med ledelse i organisationen, og vise hvor der er potentiale for udvikling.

For at I som organisation kan få det optimale udbytte af en ledelsesevaluering, kræver det, at I tænker over, hvordan organisationens skal følge op, allerede når I planlægger ledelsesevalueringen.

I kan desuden lade jer inspirere af vores forslag til en tidsplan, som du her kan downloade som pdf. Tidsplanen findes også i et word-format, så I kan tilpasse den, som I vil. Du kan finde word-versionen i vores materialekatalog.

Gode råd til jeres opfølgning

  • Det er først og fremmest vigtigt, at I som organisation – med de redskaber og ressourcer I har – støtter lederne, når de skal omsætte deres egne rapporter til ledelsesudvikling. Det kunne fx være gennem eksisterende ledelsesudviklingsprogrammer eller mulighed for ledersparring.
  • Dernæst er det vigtigt, at der er sammenhæng mellem opfølgningen og det strategiske afsæt for ledelsesevalueringen. Det er desuden vigtigt at omsætte læringen fra ledelsesevalueringen til konkret strategisk ledelsesudvikling i organisationen.


I kan læse mere om organisationens opfølgning ved at klikke videre nedenfor.