Arbejdet med din udviklingplan

Når du skal arbejde videre med resultaterne fra ledelsesevalueringen, kan en af metoderne være at arbejde med en udviklingsplan.

Udviklingsplanen er et redskab til din egen ledelsesudvikling, men det kan give god mening at tale med dine medarbejdere, dine underordnede ledere og/eller din nærmeste leder om dit arbejde med den.  

Du kan her downloade en skabelon til en udviklingsplan som pdf. Den findes også i et word-format, som du kan finde i vores materialekatalog. Skabelonen er tom, så du selv kan udfylde den, men den indeholder eksempler, du kan lade dig inspirere af. 

Gode råd til arbejdet med din udviklingsplan

Vælg dit fokus og tænk konkret

Når du modtager din evalueringsrapport, kan der være flere ting, du som leder har lyst til at arbejde med. Men forskning viser, at der er større sandsynlighed for at lykkes, hvis du kun vælger et par fokusområder. Tænk over, hvordan du konkret vil arbejde med fokusområderne, hvad dine kriterier er for, at du kan se en udvikling, og hvordan du vil sikre, at du holder fokus på det fremadrettet.

Find mere inspiration til dit arbejde med ledelsestemaerne

Når du har valgt dine fokusområder, kan det være, at du gerne vil vide mere om, hvordan du kan arbejde med de enkelte ledelsestemaer. 

Vi har udarbejdet et materiale for hvert tema, som kan hjælpe dig med at omsætte evalueringen til konkret handling. Materialerne kan downloades som pdf-filer og indeholder blandt andet en kort beskrivelse af temaet, en række refleksionsspørgsmål og et par eksempler på, hvordan man som leder kan arbejde med temaet. 

Du kan finde materialerne på de enkelte temasider.

Tag højde for dine vilkår som leder

Når du skal arbejde med resultaterne fra din rapport, er det værd at overveje, hvad du selv kan gøre noget ved, og hvad der er vilkår for din ledelse.

Vi anbefaler derfor, at du taler med din egen leder om det, hvis du oplever væsentlige barrierer for, at du kan lykkes som leder; også selvom det ikke er alle vilkår, der kan ændres.

Det kan være, at du selv har besvaret en række spørgsmål om din kontekst som leder. Hvis du har det, kan dine svar på disse spørgsmål være et godt afsæt for at tage dialogen med din leder.

Det kan også være relevant for dig at afstemme forventninger med dine medarbejdere om dine vilkår som leder.

Tilpas din udviklingsplan til organisationens kontekst

Din udviklingsplan handler om dit lederskab, men den skal selvfølgelig også passe til den organisation, du arbejder i. Derfor kan det være en god idé at tale med din nærmeste leder og evt. dine lederkolleger om din udviklingsplan. På den måde sikrer I jer, at der er sammenhæng mellem jeres individuelle fokusområder og jeres fælles retning, særlige strategiske indsatser eller andet, som I sammen arbejder på.